Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2002

ΤΕΥΧΟΣ 60

 

 

Αθήνα, 1/6/2002

 

 Με επιστολή μας ήδη, αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές του ΣΕΚ (13/7/2000) είχαμε επισημάνει γραπτώς προς το νέο Δ.Σ. τις επιφυλάξεις μας για την εγκυρότητα της δημοκρατικής διαδικασίας, διατυπώνοντας σαφώς το αίτημα, αλλά και την ευχή ταυτόχρονα, για τη δημιουργία εκ νέου στο Σύλλογο μιας δημοκρατικής συλλογικότητας με νέους όρους που θα απομόνωνε μικρόψυχες, λογικές και διχαστικές πρακτικές.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να απομακρυνθούν από το Σύλλογο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. ουδέποτε προσκλήθηκαν σε συνεδριάσεις του οργάνου.

 Τις τελευταίες μέρες δε 27/5 και 29/5 μέλη του συνδυασμού ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ δέχθηκαν φραστικές και σωματικές επιθέσεις από «υπερ-κοινωνιολόγο» συνάδελφο που ενέχεται για μια σειρά αντιδημοκρατικών ενεργειών.

 Καλούμε τους συναδέλφους με την στάση τους να διασφαλίσουν κάτι το οποίο θα ήταν αυτονόητο για τον ΣΕΚ.

 Τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου δηλαδή το δικαίωμα του ελευθέρως προσέρχεσθαι στο Σύλλογο και τη δυνατότητα ελεύθερης και ισότιμης αντιπροσώπευσης σ’ αυτόν.

 Η συμμετοχή του ψηφοδελτίου μας πρωτίστως αυτό θέλω να επισημάνει: ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σ΄ ένα ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ